Cele cinci etape al evolutiei constiintei

Organizator: Centrul de studii vedice ISKCON Bucuresti
Tip eveniment: seminar
Data: 03-02-2019 16:00
Durata: 3 ore
Locatie: Bucuresti
Cele cinci etape al evolutiei constiintei
Conform scripturilor Vedice calatoria perpetua a sufletului prin diferite specii de viata si corpuri fizice, reprezinta un proces treptat de evolutie al constiintei. Diversele specii de viata indica diferite stadii de trezire al constiintei. In evolutia sa perpetua sufletul trece prin cinci trepte - de la constiinta contractata (avrta-cetana), pana la constiinta spirituala complet trezita (purna-vikacita-cetana), treapta in care sufletul atinge realizarea sinelui:

"Cel ce astfel ajunge sa fie situat in mod transcendent, il realizeaza de indata pe Supremul Absolut si devine pe deplin fericit. El nu se mai lamenteaza niciodata, nu doreste sa aiba nimic si este egal dispus fata de orice entitate vie. In aceasta stare eliberata, el atinge slujirea cu devotiune pura fata de Mine". (Bhagavad-gītā 18.54)

Deci, ce reprezinta aceste cinci trepte al evolutiei constientei? Poate sufletul involua? Care sunt principiile care ghideaza procesul reincarnarii? Acestea si alte subiecte vor fi discutate in discursul sustinut de Radha Govinda Dasa, conducatorul Centrului de Studii Vedice ISKCON Bucuresti.

Radha Govinda este discipolul initiat de Sivarama Swami - unul dintre cei mai cunoscuti si respectati maestri spirituali din Europa, care face parte din traditia disciplica Vaishnava Vedanta. Cu o experienta de peste 26 de ani in practica Bhakti-yoga, de-a lungul anilor, sub indrumarea maestrului sau spiritual, Radha Govinda Dasa a studiat cultura, traditiile si scripturile Vedice in India, Europa, si a promovat filozofia Vedica in centrele de studii Vedice din Ukraina, Ungaria, Republica Moldova, Israel, Rusia, India si Romania.

In fiecare duminica, centrul de Studii Vedice ISKCON Bucuresti ofera tuturor aspirantilor spirituali posibilitatea de a se aduna pentru o experienta profunda, bogata si vibranta a culturii spirituale antice indiene. Servind mancaruri vegetariene delicioase, participand la Kirtan (incantarea meditativa a mantrelor si a numelor Divine) si asistand la discutiile spirituale, musafirii nostri pot experimenta cea mai veche traditie spirituala Vedica din lume.

Programul include intrebari si raspunsuri pe care publicul le-ar putea avea si ofera o oportunitate de a invata despre stilul de viata si cultura adeptilor initiati in succesiunea disciplica Gaudiya Vaisnava, care vorbesc despre filosofia Vedica bazata pe vechile scripturi autentice cum ar fi Bhagavad Gita, Srimad Bhagavatam, Upanisadele si alte manuscrisuri antice.

Si nu in ultimul rand, v-am pregatit un bazar indian, prin care se va duce India acasa achizitionand suveniruri si obiecte artizanale.

CAND: Duminica ora 16:00.

UNDE: Bucuresti. Calea Piscului 10. Sala Polivalenta, Sala P10.

CINE: Oricine poate veni indiferent de credinta, conceptii, statut social sau nationalitate deoarece ne intalnim cu totii in intr-o experienta a iubirii universale.

Intrarea este pe baza de donatie.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa sunati la numarul de telefon 0775195417 sau sa trimiteti un mesaj la adresa (radhagovindadasa@gmail.com).

Va asteptam cu drag!
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
EmRys - Arta spirituala