CURS Brasov. Gestionarea emotiilor. Tehnici si metode

Organizator: AlexaEvent
Tip eveniment: curs
Data: 15-11-2016 00:00
Durata: 2 zile
Locatie: Brasov
CURS Brasov. Gestionarea emotiilor. Tehnici si metode
Workshop Gestionarea emotiilor. Tehnici si metode
15-16 noiembrie 2016
18:00-22:00
Cost : 150 lei.
Inscrieri: office@alexaevent.ro sau 0742483333
www.alexaevent.ro

Corpul unei persoane raspunde la stres prin eliberarea unor hormoni de stres.Acestia ajuta organismul sa raspunda si sa depaseasca anumite situatii extreme, cum ar fi cea in care cineva se afla in pericol. Dar, atunci cand sunt produsi prea multi hormoni, intr-o perioada prelungita de timp, este suprasolicitat organismul, inclusiv emotional. Oamenii care sunt stresati sunt emotivi,anxiosi, iritabili si chiar depresivi.
Incercati sa schimbati situatia care declanseaza stresul. Metodele si tehnicile de relaxare pot fi modalitati utile de a face fata stresului.
Lupta sau fugi!
Practic, in situatii de pericol in organismul nostru se declanseaza semnalul ”lupta sau fugi” prin secretia hormonului stresului numit adrenalina. Mai greu este atunci cand pericolul este doar in mintea noastra.
E bine de stiut ca si emotiile pozitive pot crea probleme.
Parintele Arsenie Boca spunea: “Atunci cand te superi, sa nu te superi prea rau, iar atunci cand te bucuri, sa nu te bucuri prea tare”.

TEMATICA

CUM SA GESTIONAM EMOTIILE?
Vrei sa inveti sa-ti gestionezi emotiile?
Daca raspunsul este da, atunci vei invata la curs!

Exista doua modalitati imediate de a face asta.
Cea dintai este buna pentru a neutraliza raspunsuri emotionale nedorite. 
Daca te apuca plansul la serviciu sau esti furios pe o persoana nevinovata, pentru a neutraliza oricare dintre aceste stari indeparteaza imaginea de tine sau micsoreaz-o la marimea unui timbru postal. 
Poti oricand mai tarziu sa revii la ea, daca doresti, fara sa-ti pese de continut. Fa-o suficient de mica, indeparteaz-o destul de mult ;pentru cei mai multi dintre noi ea isi va pierde din intensitate.
Pentru a invoca o anumita emotie pozotiva pe care vrei sa o afisezi, aminteste-ti sau imagineaza-ti un moment cand ai facut-o si formeaza o imagine mare, luminoasa, apropiata. Apoi paseste in ea.
Vrei sa spui cuiva un ”Nu!” hotarat?Ti-ai dorit vreodata sa fii mai rabdator in instruirea unui copil sau a unui animal? 

A doua modalitate de a gestiona emotiile implica sentimentul in mod mai direct. Leslie Cameron Bandler prezinta in cartea ei ”The Emotional Hostage”sapte parti ale emotiei care pot fi modificate.Printre ele se numara ritmul, tempoul, intensitatea, cadrul temporal si implicarea personala.
Putem modifica imaginile aferente emotiilor,pentru a le schimba direct.
De exemplu, anxietatea are de obicei un ritm rapid, in egal si este intotdeauna legata de viitor. Daca reduci ritmul la o valoare constanta de 120 batai/secunda, sentimentul se schimba in ceva mai confortabil. Daca te imaginezi a fi intr-un moment ulterior evenimentului ,anxietatea dispare. Aminteste-ti o ocazie anterioara cand erai anxios legat de ceva si cat de putin alarmant parea evenimentul in retrospectiva.

VINA SI RUSINEA NECESITA IMPLICARE PERSONALA? 
Te simti vinovat atunci cand lezezi valorile altcuiva si aceasta conteaza pentru tine. Iti este rusine atunci cand iti lezezi propriile valori, fara a constientiza cea mai importanta valoare pastrata.
Daca te imaginezi intors in timp inainte aevenimentului, nu exista vina sau rusine pentru ca inca nu ai savarsit fapta. Alternativ poti reduce intensitatea si schimba ritmul. Poti descoperi ca ai actionat asupra altei valori personale sau ca ai facut o greseala.
Greselile constituie un feedback din care inveti. 
Consecintele pot fi triste sau ireversibile, dar pot deveni acceptabile daca te poti gandi la ele. Pentru fiecare emotie pe care vrei sa o schimbi, alege cea mai importanta caracteristica si modific-o. Sesizeaza ce se intampla. Pentru a spori o emotie alege o caracteristica si amplific-o.Poti sa construiesti singur o experienta extrema. E ceva, nu?
Mai multe despre ce inseamna “GESTIONAREA EMOTIILOR PRIN TEHNICI NLP” si cum poti folosi diversele tehnici, veti afla la curs.


CURAJUL DE A NU AVEA CURAJ: GESTIONAREA EMOTIILOR NEGATIVE

Ti-a fost frica vreodata?Si mie.Te-ai infuriat macar o data in viata?Si eu. Dar unde ai invatat ce sa faci cand te incearca frica, furia, dezamagirea, descurajarea?
Educatia noastra emotionala este o Cenusareasa a materiilor predate in scoala. Orice om constient realizeaza ca, daca vrem ca peisajul social al strazii, al scolilor, al afacerilor, al mediilor familiale actuale sa se imbunatateasca catusi de putin, avem nevoie sa acoperim aceasta lipsa educationala majora. 
In termenii lui Daniel Goleman, inteligenta emotionala “e esentiala, darlipseste cu desavarsire”.

PREVENTIA, O PRIORITATE NEGLIJATA!

Daca am invata de mici ce sa facem cu emotiile noastre dureroase, am avea o paleta mai larga de instrumente de adaptare la viata si probabilitatea de a solicita o interventie psihologica ar scadea foarte mult.
In plus, de cele mai multe ori modalitatile de gestionare a emotiilor negative presupun distragerea atentiei de la trairea prezenta la un moment dat – proces care functioneaza pe termen scurt. Persoana se simte mai bine, dar nu se si face bine (“feeling better”, nu “getting better”).

AI O EMOTIE PUTERNICA? NU TE MISCA!
O modalitate inedita de gestionarea emotiilor negative, o prupune
Brandon Bays, si anume, “sa privim emotia in fata”. 

SANATATEA EMOTIONALA SI GESTIONAREA EMOTIILOR
Ce inseamna o stare buna de sanatate emotionala?
Oamenii care sunt sanatosi emotional pot mentine controlul gandurilor,sentimentelor si al comportamentului lor. Acestia au o parere buna despre ei insisi si au relatii bune cu ceilalti, pot vedea lucrurile in perspectiva.
Stresul si problemele familiale sau de alt gen pot declansa, uneori tulburari psihice, sufletesti sau pot afecta o persoana. Totusi, oamenii care sunt sanatosi emotional deja stiu cum sa faca fata stresului si problemelor si vor constientiza cand este momentul sa solicite ajutor medicului sau psihoterapeutului.
Sa invatam sa fim sanatosi emotional si sa avem grija de gandurile noastre, caci asa cum spunea Parintele Tadei: “Aveti grija de gandurile voatre, caci undeva sunt gandurile, acolo va este si viata”.
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
Administrare bloc online
EmRys - Arta spirituala

Brain Wave Producer