Echilibrul corp-minte-suflet

Organizator:
Tip eveniment: seminar
Data: 24-11-2019 12:00
Durata: 5 ore
Locatie: Bucuresti
Echilibrul corp-minte-suflet
„Stiinta a devenit limbajul contemporan al misticismului asa ca putem sa demistificam misticul cu ajutorul ei” – dr.Joe Dispenza

Fara a mai arunca ceeea ce ni se pareau a fi fantezii sperand ca avem si noi o sansa de a ne bucura de ele.

Acesta este momentul in care il inveti A STI pentru a intelege CUM. De aceea Cunoasterea este Putere - asupra ta, a mediului si chiar, asupra altor persoane.

„Atunci cand asimilam chiar si o cantitate mica de informatii numarul conexiunilor la nivel cerebral se dubleaza de la 1300 la 2600 dar, daca acea informatie nu este aprofundata, repetata, aceste conexiuni dispar in cateva ore sau zile”- Erik kandel. Laureatul primului Nobel 2000


Cand practicam tehnici corporale, mentale, cand rostim afirmatii pozitive, venite din Orient si adaptate, avem grija cu ce le sustinem, din unde primim/luam, energia necesara?! Adica: ce mancam?! Este vre-o legatura intre cele doua aspecte?! Da! Avem doua creiere, encefalul si cel enteric. Si inima are neuroni dar nu i s-a recunoscut, deocamdata, statutul de creier. Mai e timp!

Avem un corp setat pentru auto-vindecare. Corpul va incerca mereu sa ne vindece. Fiecare, il impiedicam sa faca ceea ce stie el cel mai bine, prin emotiile si gandurile de joasa frecventa.

Un minim de cunostinte privind alcatuirea, functionarea si necesitatile corpului, ne pot salva sanatatea, fericirea, viata.


Prezentare:

-alcatuirea encefalului (partea sistemului nervos central aflata in interiorul craniului)

-formarea creierului enteric (abdominal)

-comunicarea permanenta intre cele doua creiere are loc prin intermediul fibrelor nervoase (in mod specific prin nervul vag) sau direct prin sange.

Cat de bine functioneaza nervul vag- cat de bine interactioneaza intestinul si creierul - poate avea un efect asupra noastra, de la nivele de anxietate pana la ritm cardiac, la digestive, la cresterea in greutate, etc.-Neurotransmitatorii, cu rol:-inhibator

-excitator

-modulator

- Serotonina, dopamina, gaba, glicina, endorfina, norepnefrina, adrenalina, acetilcolina, glutamat, etc.Aflati ca:

- serotonina ( sintetizata din triptofan, un aminoacid esential, produs de organism din alimentele pe care le consumam zilnic) este hormonul fericirii deoarece inhiba anumite trasee neuronale din cele doua creiere iar, persoanele cu depresie sau cu sindrom de intestin iritabil nu sunt la fel de capabile sa faca fata variatiilor de triptofan din dieta,


-broccoli, care a determinat „efectul broccoli” atat de mediatizat, nu este recomandat persoanelor hipotensive si consumat in exces provoaca pietre la rinichi,


-sulforafanul, din legumele crucifere, poate fi activat fara a toca si astepta 40 de minute,


-cafeina: raspunsul la cafeina difera foarte mult de la o persoana la alta: unii pot sa bea 7 cafele intr-o zi, sa ramana calmi si sa doarma linistiti toata noaptea, in timp ce altii pot fi „in priza“ toata ziua dupa o singura ceasca de cafea. Pe langa fenomenul de obisnuinta, explicatia consta in numarul diferit de receptori cerebrali.


Sunt doar cateva exemple din cele care va vor fi prezentate.


-cine produce energia necesara vietii in corpul nostru?!


-schimbarea modului de gandire si a nutritiei fiecare o decide tinand cont ca intre cele doua este o legatura ampla.


-Microbiomul, flora intestinala, ne afecteaza starea de spirit, libidoul, metabolismul, imunitatea si chiar perceptia asupra lumii si claritatea gandirii; contribuie la faptul daca suntem grasi sau zvelti, energici sau apatici si poate fi considerat un organ in adevaratul sens al cuvantului.


-Tehnicile de auto-vindecare sunt simple. Dar ele trebuie invatate si practicate pentru a reusi sa alimentam modul de gandire, simtire, comportament.


Suntem unici, avem propriile nevoi de vindecare ( fara protocoale sau retete stas) si de tratamente personalizate (descoperirea enterotipurilor este un pas enorm in lumea stiintifica). A ne informa din mai multe surse, ne poate salva sanatatea corp-minte-suflet!

plata> http://dor-danaela.blogspot.ro/2016/07/darul-platilor.html

Inscrierea se face prin email la : dordanaela@gmail.com
Va rog sa mentionati numele si nr. de telefon
Locatia va fi stabilita si anuntata in timp util celor inscrisi.

Va rog sa aveti caiet si pix.
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
EmRys - Arta spirituala