Meditatie Respiratie Shinrin-Yoku - Satyamayi

Organizator: Satyamayi
Tip eveniment: seminar
Data: 26-09-2019 10:00
Durata: 3 zile si 5 ore
Locatie: Brasov
Meditatie Respiratie Shinrin-Yoku - Satyamayi
Din dor de aer curat, talpi goale pe iarba, tacere...si zbor interior.


O tabara in care ne vom bucura de:

”Meditatie
”Shinrin-Yoku (Forest Bathing)
”Respiratie Dhara
”Arta


☸ 26 - 29 SEPTEMBRIE (joi, vineri, sambata, duminica)

☸ LOCATIE - Pensiunea Panorama Pietrei Craiului, Plaiul Foii, Zarnesti

Aceasta pensiune este locul meu preferat din toata Romania. Camerele spatioase cu balcoane generoase ofera o panorama splendida a crestei Piatrei Craiului. Pe langa peisaj, aerul foarte curat este ideal pentru purificare prin respiratie si plimbari forestiere vindecatoare.

Meditatia se intampla fara prea mult efort in acest loc natural, dar ea va fi ghidata si sustinuta cu explicatii clare, ce reflecta filozofia nonduala expusa de Ramana Maharshi si Buddha.

Scopul meditatiei este de a ne trezi din somnul ignorantei, de a recunoaste adevarata noastra natura, insa meditatia are beneficii profunde pe toate planurile - corp si minte. Acestea au fost demonstrate stiintific in nenumarate studii.


☸ COST CAZARE
200 Ron/persoana in apartament de 3 persoane
240 Ron/persoana in camera dubla

☸ COST PROGRAM
400 Ron
Cei ce au dificultati financiare, sunt bine veniti si pot face o donatie in functie de posibilitati.

La acest cost se adauga transportul si mancarea. Ideal, cei ce vin din acelasi oras, se vor strange mai multi intr-o masina pentru a usura costurile si carbon footprint-ul.

☸ LOCURI: 12
Chiar daca se ocupa locurile in vila, sunteti bine veniti, oricine poate participa la program, cu conditia sa va gasiti cazare singuri.

Vila are bucatarie dotata si frigider. Din experienta, cel mai bine este sa aduca fiecare ce mancare pofteste si sa impartim totul. Preferabil mancare usoara, vegana, ce merge bine cu meditatia si ajuta purificarea. Eu voi manca masa de pranz la restaurantul Pensiunii Plaiul Foii, ce este langa noi si are o atmosfera placuta, Hygge. Puteti merge cu mine sau va puteti prepara mancarea in bucataria pensiunii.


☸ PROGRAM JOI

11.00 Sosire
12.00 - 14.00 Shinrin-Yoku - o plimbare in liniste pe marginea paraului si prin padure
14.00 - 17.00 Pranz + Program liber
17.00 - 18.30 Meditatie
18.30 - 20.00 Ceai, gustare si optional socializare


☸ PROGRAM VINERI + SAMBATA

8.00 - 9.30 Respiratie DHARA si Meditatie (in padure daca este senin)
9.30 - 10:30 Mic dejun
10:30 - 14:00 Traseu de o ora spre Schitul Coltul Chiliilor
14.00 - 17.00 Pranz + Program liber
17.00 - 18.30 Meditatie
18.30 - 20.00 Ceai, gustare si optional socializare


☸ PROGRAM DUMINICA

8.30 - 10.00 Respiratie DHARA si Meditatie
10.00 - 11:00 Mic dejun
11:00 - 14:00 Shinrin-Yoku
14.00 - 16.00 Pranz + Program liber
16:00 Ne luam la revedere

* Programul poate varia. Daca este senin, vom face un traseu mai lung prin padure, cu pauze de contemplare in liniste.
** Programul nu este obligatoriu, daca simtiti sa va retrageti si sa fiti in tacere totala pe parcursul celor patru zile, vom respecta acest lucru. Daca simtiti sa mergeti singuri in padure, sunteti liberi, bineinteles, pe propria raspundere. Cei ce simt sa socializeze, sunt liberi sa o faca, dar cu respect pentru cei ce aleg sa fie in tacere.
***Arta este un aspect prezent in toate taberele pe care le organizez, aparand ca fenomen spontan sau organizat - vom desena pentru a integra insighturile aduse de sesiunile Dhara Breathing si vom spune povestea noastra folosind natura sau poezia.
**** Sesiunile de Respiratie Dhara vor avea loc in grup, participantii vor respira simultan, sustinuti de facilitatori si aerul curat de munte.
***** Cei ce doresc o sesiune individuala/privata, imi pot scrie in avans, aceasta va costa 200 lei in plus pe langa costul programului si depinde de timp si cereri.


☸ In bagaje sa aveti:
- saltea yoga
- haine lejere
- bocanci
- greaca de ploaie
- recipient apa pentru plimbari in padure


☸ Pentru inscrieri si alte detalii: Breathe@Satyamayi.co

Sunt onorata si recunoscatoare sa pot petrece aceste 4 zile cu oameni ce decid, cu curaj, sa zboare spre interiorul fiintei si sa participe la propria eliberare. Aceasta eliberare este cel mai frumos dar pe care il putem face celor dragi si intregii omeniri, ce este acum profund insetata dupa intelepciune si compasiune.

Satyamayi Sabina
wwww.satyamayi.co
☸ BENEFICII SHINRIN-YOKU (FOREST BATHING)

*Yoshifumi Miyazaki, profesor la Universitatea Chiba din Japonia, a cercetat beneficiile Forest Bathing-ului si a descoperit ca plimbarile forestiere au ca efect o scadere de 12,4% a hormonului stresului, cortizol, comparativ cu plimbarile urbane. Participantii la studiile sale au raportat, de asemenea, stari mai bune si anxietate mai scazuta. Copacii si plantele emit "fitoncide", pe care le inspiram atunci cand petrecem timp in padure. In studiile efectuate de Qing Li, cercetatorul japonez a dovedit ca acestea sporesc activitatea celulelor Natural Killer, care ajuta organismele noastre sa lupte impotriva bolilor.

1. Reduce stresul
2. Imbunatateste dispozitia
3. Elibereaza creativitatea
4. Stimuleaza sistemul imunitar
5. Reduce tensiunea arteriala crescuta
6. Accelereaza recuperarea dupa boala


☸ EFECTELE RESPIRATIE ASUPRA MINTII

1. Respiratia constienta controlata (Pranayama), echilibreaza energia, calmeaza agitatia nervoasa, aduce claritate si reconecteaza mintea cu propria sursa – Linistea

2. Respiratia dinamica revitalizeaza, purifica si vindeca depresia

3. Urmarirea fluxului aerului, fara a modifica respiratia (Mindful breathing) are puterea de a focusa mintea in prezent, relaxand foarte rapid mintea si corpul.

4. Prin respiratia fluida (Dhara), ne putem elibera de blocaje energetice si conceptuale. Mergand dincolo de perceptia ''obisnuita'', intalnim lumea profunda a psihicului nostru, integram emotii si forte suprimate, trezim la viata arhetipuri latente. Fiind liberi de blocaje si frica, suntem natural atrasi mai profund, in esenta, unde experimentam natura nelimitata a fiintei noastre, adevarata libertate non-duala, ce este sinonima cu pacea sau claritatea.


☸ EFECTELE RESPIRATIE ASUPRA CORPULUI

1. Corpul elibereaza 70% din toxine prin respiratie. Respirand, purificam si revitalizam toate celulele cu oxigen.

2. Respiratia profunda constienta activeaza productia de hormoni ai fericirii, imbunatatind starea de spirit.

3. Atunci cand respiram profund, corpul devine alcalin.

5. Atentia focusata pe respiratie amelioreaza stresul si reduce inflamatia.

6. Respiratia ajuta digestia si asimilarea alimentelor.

7. Intareste sistemul imunitar si imbunatateste sistemul nervos – reduce sentimentului de oboseala sau neliniste din corp.

8. Respiratia imbunatateste regenerarea celulara si incetineste procesul de imbatranire.

9. Amelioreaza durerea. Ce se intampla cu respiratia atunci cand anticipati durerea? Probabil o blocati. Cu toate acestea, studiile arata ca respiratia in durere ajuta la usurarea acesteia.

10. Respiratia maseaza organele vitale si imbunatateste circulatia - miscarile diafragmei in timpul exercitiilor de respiratie profunda maseaza stomacul, intestinul subtire, ficatul si pancreasul. Miscarea superioara a diafragmei maseaza inima. Deasemenea, respiratia controlata intareste si tonifica muschii abdominali.

11. Exercitiile de respiratie maresc muschii - prin oxigenarea tuturor celulelor din corp, in special a creierului.

12. Imbunatateste postura - tehnicile de respiratie pe o perioada sustinuta de timp vor incuraja o buna pozitie.

13. Intareste plamanii si mareste capacitatea acestora – respirand adanc, plamanii devin sanatosi si puternici, si avem astfel o protectie mai buna impotriva problemelor respiratorii.

14. O inima mai puternica. Exercitiile de respiratie reduc volumul de munca al inimii. In primul rand, inima nu trebuie sa functioneze la fel de greu sa livreze oxigen tesuturilor. In al doilea rand, respiratia profunda conduce la o diferenta de presiune mai mare in plamani, ceea ce duce la o crestere a circulatiei.


#BreathingFreedom
#DharaBreathing
#Meditation
#ShinrinYoku
#ShinrinYokuRomania
#Nonduality
#MeditationinMovement
#ForestBathing
#TeaandSilence
#Hygge
#Padure
#Oxigen
#Fitoncide
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
BMSE

EmRys - Arta spirituala