Regaseste-ti Echilibrul – Fundamentele & Nutritie Ayurvedica

Organizator: Enjoylifecoaching
Tip eveniment: seminar
Data: 09-11-2019 10:30
Durata: 6 ore
Locatie: Bucharest
Regaseste-ti Echilibrul – Fundamentele & Nutritie Ayurvedica
Regaseste-ti Echilibrul – Fundamentele & Nutritie Ayurvedica – Workshop Practic

Vreau sa te intreb ceva, esti gata sa te vindeci si sa-ti regasesti echilibrul?

Poti sa iei antibiotice ca sa te lupti cu infectiile, sa te indopi cu analgezice ca sa nu mai simti dureri, sa-ti pui mana sau piciorul in ghips sau chiar sa te operezi de apendicita, dar pastilele si procedurile medicale nu te„vindeca". Ele reduc inflamatiile, se lupta cu bacteriile sau, in cazul unei fracturi sau operatii, fac posibila vindecarea, insa corpul se vindeca singur. Si o face intr-un mod uluitor. Cu ajutorul unor procese pe care noi nu avem inca puterea sa le patrundem, corpul are de la nastere minunata capacitate de a se vindeca singur.
Corpul tau este intr-un continuu proces de vindecare iar datoria ta este sa ii creezi mediul potrivit.

"UN OM SANATOS ESTE CEL CARE SE CUNOASTE SI FOLOSESTE IN FAVOAREA SA TOT CEEA CE II DARUIESTE CU INFINITA DRAGOSTE DUMNEZEU"

Respiratia constienta, meditatia si hrana fizica sunt suportul hranei subtile, de aceea este bine sa cunoastem cum sa respiram corect, cum sa pastram starea de prezenta, cum sa nu mai reactionam, ce anume alimente ne fac bine, ce este bine sa evitam (alimente sau combinatii de alimente), in functie de tipologia noastra predominanta, si cum ne putem ordona preferintele alimentare si in functie de vibratia energetica a alimentelor.

Avem nevoie de reeducare si disciplina, de informatii sustenabile , ghidare si sustinere iar in cadrul acestui workshop ai sansa sa inveti cum sa pui bazele unei vieti in armonie si echilibru.

Din punct de vedere etimologic, ayurveda semnifica “stiinta vietii” si este cel mai vechi sistem medical cunoscut de omenire, datand de peste 5000 de ani.
Ideea de baza a Ayurvedei este restabilirea echilibrului intre Microcosmosul fiintei umane si Macrocosmos, “ calea regala” a stiintei de a fi in armonie cu Natura din care provin toate.
La baza acestei stiinte atat de complexe, ce imbina armonios elementele teoretice si practice, sta cunoasterea principiilor generale sau fortelor subtile vitale primare, numite dosha-uri... Ele sunt in numar de trei, si anume: Kapha Dosha ( Apa si Pamant), Pitta Dosha ( Foc si Apa) si Vata Dosha ( Aer si Eter).
Fiecare fiinta are in structura sa unica o combinatie intre aceste 3 dosha-uri, sau tipuri constitutionale fundamentale. Toate aceste aspecte se evidentiaza apoi in toate manifestarile fizice, dinamice si psiho-emotionale ale fiecarei fiinte.
Combinarea armonioasa si mentinerea in echilibru a acestor elemente conduce la faptul ca o persoana sa fie in armonie cu Universul si cu ea insasi, in acelasi timp.

Ayurveda studiaza, diagnosticheaza si trateaza fiinta umana ca un intreg pentru ca omul este intr-o permanenta inter-relatie cu mediul sau inconjurator
Ayurveda este o alternativa foarte valoroasa la medicina alopata, scopul principalal al Ayurveda este dobandirea unei stari de sanatate fizica, psihica si mentala cat mai bune, preventia si vindecarea pe cale naturala a tuturor dezechilibrelor ce generaza afectiuni in corpul si mintea umana, supuse in perioada actuala unui stres fizico-psihic foarte acccentuat, din motive atat de complexe.

In Ayurveda se folsesc terapii naturale, blande, noninvazive, care au rolul de a pastra sau redobandi starea de echilibru si armonie a unei fiinte. Se folosesc plante cu efect binefacator, adecvate tipului constitutional al unei finite si unei afectiuni de care aceasta sufera. In acelasi timp, ayurveda inglobeaza si alte terapii complementare, ca meloterapia, cromoterapia, aromoterapia, masajul ayurvedic, yoga terapeutica & meditatia, tehnici de respiratie mindfullnes, ce au rolul de a armoniza finta umana in mod global.

De ce sa participi la acest workshop?
· Primesti informatii teoretice si practice care te vor ajuta sa te autocunosti si sa te reechilibrezi pe toate planurile-fizic,mental,emotional
· Vei afla care este constitutia ta fundamentala, ce stil de viata ti se potriveste pentru a fi in armonie cu tine insuti si cu cei ce te insotesc in aceasta calatorie
· Vei primi informatii despre dieta, tehnici de detoxifiere, terapii posturale, aromoterapie, tratamente naturiste, care sa reduca sau sa echilibreze, daca e cazul, excesul sau deficitul energetico-emotional, energetico-mental si energetico-fizic.
· Vei petrece timp cu tine si pentru tine intr-un spatiu incarcat cu iubire si energie vindecatoare.

Program Workshop
· Anatomia Energetica a Fiintei Umane – Invelisurile&Centrii Energetici
· 1h Yoga Terapeutica & Scanare Corporala
· Test Ayurvedic personalizat pentru incadrearea tipologiei fundamentale
· Descriere cele 3 Dosha-uri fundamentale- Kapha , Pitta si Vata
· Aspectele subtile ale acestora, fizice, psiho-emotionale
· Constitutiile mixte egale si inegale, si caracteristicile lor
· Metode si tehnici de armonizare psihosomatica si spirituala a celor 3 Dosha-uri
· Prezentarea terapiilor ayurvedice( masaj, aromoterapie, nutritie, detoxifiere- generale si aplicate pe dosha-uri)
· Ritmurile zilei in Ayurveda
· Abordarea tipurilor de alimente indicate celor trei tipologii fundamentale, metodele de preparare, si atitudinea interioara necesara in timpul prepararii si asimilarii nutrientilor din alimente la nivelul structurii fizice si psihomentale a fiecaruia
· Caracteristicile YIN-YANG ale alimentelor, pe grupe ( cereale, legume, fructe, lactate, condimente, etc), precum si despre cele 6 gusturi fundamentale si efectele lor subtile asupra fiintei noastre
· Degustare de plante, rezonanta cu energia subtila a acestora in propria noastra fiinta
· Preparam unt clarifiat( ghee), un preparat alchimic,ce promoveaza Viata (Ayus) ,ajuta la cresterea longevitatii, stimuleaza activitatea creierului,memoria sj este un extraordinar reintineritor
· Discutii libere despre tematica workshop-ului & Remedii qyrvedice in sezonul rece
· Meditatie de imputernicire & recunostinta

Unde,Cand, Cine?
Locatie:
EnjoyLife Yoga Studio, Str Dezrobirii Nr.9, etaj 2,200m Metrou Gorjului, Cartier Militari, Bucuresti

Perioada:
Sambata 09 noiembrie 2019 , 10.30 – 16.30

Contributie:
220 lei ( 6h workshop,ceai, apa, snaks-uri, fructe, materiale incluse, degustre plante, preparare Ghee ) - Inscrierea se face prin plata unui avans de 50%. Solicita detaliile platii la contact@enjoylife.ro

Workshop-ul este facilitat de:

Vasile Scarpet, lector, consultant si terapeut Ayurveda. Professor de isorie ca profesie de baza, pasionat de latura spirituala si de cunoastea de sine in anul 2005, Vasile porneste intr-o calatorie initiatica folosind “metodele stiintei sacre” , Ayurveda si “ calea regala” , Yoga
Incepand cu anul 2009 devine lector si consultant Ayurveda si alege sa impartaseasaca din cunoasterea sa, invatandu-i pe cei din jurul sau sa fie mai constienti de propria lor fiinta, sa caute permanent mijloacele si remediile naturale cele mai adecvate tipologiei lor constitutionale si ca prin alegeri constiente si asumate pot trai in armonie, echilibru si pace.

Andreea Tomuleasa, dupa 13 ani de antreprenoriat in 2015, mi-am asumat decizia de a renunta la tot si de a incepe o noua calatorie, aceea a regasirii puterii interioare. Calatoria catre cine sunt azi a fost un proces de invatare, reeducare, disciplinare si transformare, calatorie ce continua si in prezent. Am urmat multe cursuri de dezvoltare personala si spirituala. In prezent sunt Instructor Acreditat de Yoga pentru Adulti & Copii, Terapeut Thai Masaj, Coach, Mentor & Terapeut pentru Trup, Minte si Suflet, Tehnician Nutitionist in formare si reprezentat enjoy life yoga studio. Misiunea mea este sa ii ghidez pe cei ce ma aleg, in calatoria lor de redescoperire si recuperare a puterii lor interioare.
Mi-am regasit libertatea de a fi eu insami , traiesc frumos si autentic fara ca linistea mea interioara sa mai fie dependenta de ceva exterior mie si imi doresc ca toate fiintele de pe Pamant sa traiasca la fel.

Te asteptam cu iubire!
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
BMSE

EmRys - Arta spirituala