Restart la viata - Drumul catre TINE

Organizator: Holistica Energy
Tip eveniment: conferinta
Data: 16-11-2017 18:00
Durata: 3 ore
Locatie: Bacau
Restart la viata - Drumul catre TINE
Traim intr-o lume plina pana la refuz de graba, de probleme cotidiene pe care mintea si sufletul nu le poate gestiona in totalitate adecvat. Fiecare persoana se retrage in locasuri ascunse ale propriei fiinte ajungand uneori sa piarda contactul cu realitatea, in favoarea unei lumi plina de monstri imaginari.
Chiar daca in prezent exista numeroase ateliere de lucru si de dezvoltare personala, ca raspuns la strigatul mut de ajutor, va propunem o serie de ateliere de lucru, RESTART LA VIATA ????? drumul catre TINE, ce vizeaza teme actuale, obiectivate in trairile multor indivizi.
Aceste ateliere au aparut din dorinta de a oferi instrumente de lucru clare, propice fiecarei persoane si sunt structurate astfel incat sa permita accesul tuturor la instrumentele necesare in fata dilemelor psihologiei de zi cu zi.
Va prezentam in continuare tematicile avute in vedere, in speranta ca putem acoperi o gama variata de probleme.

1. Frica si iubirea ????? anxietatea ca monstrul din dulap.
Observ din ce in ce mai multe persoane care se confrunta cu emotii greu de trait, cu o simptomatologie vasta care are la baza teama. Odata exacerbate, indiferent de varsta, frica ajunge sa domine inimile, mintea si comportamentul individului, determinandu-l sa traiasca viata ca prin nisele stramte ale unei cutii de carton. Va invitam sa ne apropiem intr-un cadru securizat de noi insine, de monstrii sufletului, pentru a intelege ce se intampla, si pentru a controla ceea ce traim, astfel incat sa avem libertatea de a decide asupra vietii fara constrangerile fricii.
Competente: la sfarsitul workshopului participantii vor detine informatii pentru a identifica starile anxioase, tehnici de lucru cu anxietatea, exercitii de relaxare, strategii de a redobandi controlul asupra vietii.

2. Demonul depresiei;
De cate ori oare nu am considerat ca nu mai am putere sa strabat minutele lungi ale unei zile inchipuita ca o continua suferinta, fara inceput si fara solutii? De cate ori oare nu m-am trezit chinuit de demonii ascunsi ai mintii care mi-au proiectat imagini infioratoare despre mine si despre viitor? Ce faci atunci cand clipele nu se mai scurg si durerea sufleteasca lucreaza impotriva ta cu toata forta? Cand viata nu mai are sens si continuitatea zilelor devine dureroasa? Cand vorbim despre depresie vorbim despre un peisaj fara margini, un desert al sufletului, nemarginit, si nedorit. Va propunem sa pasim impreuna prin aceasta vale a plangerii, sa avem puterea sa ne uitam in ochii nostri printr-o alta prisma, sa reevaluam realitatea traita si sa invatam tehnici prin care disperarea si neputinta sa se reduca, pentru a putea sa reluam firul neintrerupt al vietii. Pana nu e prea tarziu.
Competente: la sfarsitul atelierului de lucru persoanele prezente vor dobandi competente privind identificarea starilor depressive, diferentierea functie de gradul de depresie trait, tehnici privind analiza gandurilor, straegii privind analiza discursului interior, modalitati de sprijin pentru alte persoane implicate.

3. Vina care macina ceasornicul trupului;
E vina mea, imi asum consecintele, sau dimpotriva, nu am nici o vina, ceilalti sunt vinovati si eu incerc din rasputeri sa ma disculp. Auzim des in jurul nostru astfel de discutii, iar daca suntem atenti putem constata ca tot ce se invarte in jurul nostru este negativ. Nimeni nu se opreste pe strada sa povesteasca ce fericit este, ci doar sa se tanguie la nesfarsit in aceleasi tipare. A cui este vina pana la urma? Si de unde nevoia de a fi un vinovat? Va invitam sa accesam tipare transgenerationale, inchipuiri si umbre ale trecutului, dorinte si vise neimplinite. Va invitam sa ne deschidem sufletul pentru a sparge bariera vinovatiei de a nu fi suficient de bun. Credintele despre vina, uneori magice, macina interior, distorsioneaza imaginea despre persoana si distrug tot ce este luminos si de valoare.
Competente: la finalul workshopului participantii vor invata strategii de a identifica gandurile negative ce distorsioneaza realitatea, tiparele de functionare defectuoasa, modalitati de lucru cu tiparele fixate rigid in istoria persoanei, tehnici de descentrare si de metanaliza, reevaluarea situatiei, strategii de idnetificare a unor noi modalitati de lucru.

4. Durerea impartasita versus fuga de durere;
Orice pierdere este insotita de durere, orice schimbare aduce cu sine nevoia unei adaptari mai mult sau mai putin eficiente. Exista persoane care se avanta cu totul in durerea pierderii, al doliului, uitand sa mai deschida usa soarelui, pe cand alte persoane fug in diverse conduite imaginare sau sublimate, fug inspre alcool, relatie, dorinte, comportamente abuzive, doar doar se va mai atenua durerea. Sunt conduite care si le autoprescriu, ca un tratament care nu va fi niciodata bun. Si mai cumplit este faptul ca nici macar nu le este clar pentru ce il iau. Posibil sa il fi luat si altii inainte sau pur si simplu orice este mai bun decat reflexia din oglinda durerii. Va invitam sa parcurgeti langa noi pasi spre vindecarea sufletului de durere si suferinta, pasi care sa va conduca spre eliberarea din robia durerii.
Competente: la finalul workshopului vom dobandi strategii de identificare a durerii, vom cunoaste tipurile de durere si modalitatea de abordare specifica, vom identifica strategii de a gestiona durerea, instrumente prin care sa dobandim control asupra intensitatii durerii emotionale.


5. Cum sa stau alaturi de imaginile mortii ????? tehnici aplicate in lucrul cu bolnavii incurabili, precum si cu cei care nu mai raspund lumii noastre.
A fost o mama, a fost un tata, poate mai este si acum, si nevoia lui este diferita de tot ceea ce steam pana acum. Poate nu stiu cum sa fac, cum sa reactionez standu-i alaturi in boala si suferinta. Cum e mai bine sa nu gresesc. Va invitam in explorarea unei noi experiente, a unei alte situatii de viata pentru a vedea care sunt strategiile de a face fata, de adaptare si de insotire a celui drag, pentru a nu trai idea unui abandon inchipuit. Cum sa citesc in expresia chipului sau ce isi doreste, sau ce traieste, cum sa raspuns adecvat nevoilor sale, fara teama de a gresi.
Competente: la finalul workshopului persoanele vor sti ce inseamna imaginile mortii, competente privind insotirea unei persoane suferinde, indici de decriptare a starilor emotionale, strategii de a identifica nevoile celor care nu mai pot comunica verbal, abilitati de autoanaliza, ventilare a emotiilor si diminuare a starilor conflictuale.

Pelerinajul interior al formatorului: cine sunt eu?
Sunt Ruxandra Filipescu, psiholog principal clinician, lucrez de peste 10 ani alaturi de pacienti diagnosticati cu boli grave, potential limitatoare de viata, cu pacienti aflatii in stadii finale ale vietii. Imi desfasor activitatea inclusiv in cabinet, loc in care sunt martor al suferintei si al durerii pacientilor.
Sunt lector al cursului Abilitati de interventie la pacientii oncologici si a celor aflati in stadii finale ale vietii, curs propus de mine si acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Cursul are 5 module si vizeaza tematici de lucru precum stresul si trauma, comunicarea vestilor proaste, gestionarea durerii, a mortii si a iertarii. El se desfasoara de peste 4 ani in diverse locatii din tara, respectiv Iasi, Bucuresti, Bacau, Cluj, Brasov, Sibiu, Arad.
Sunt peste 13 ani de activitate in care am identificat nevoi ale oamenilor, dureri, neputinte, blocaje, si pentru toate aceste situatii incercam sa raspundem prin seria de ateliere RESTART LA VIATA ????? Drumul catre TINE, ateliere ce isi propun sa dezvolte competente concrete, respectiv oferirea de informatii adecvate, psihoeducatie, strategii si instrumente de lucru, tehnici de relaxare, analiza si dezvoltare personala, strategii pe care fiecare participant sa le ia cu sine si sa le exerseze cu scopul imbunatatirii vietii si gestionarea problemelor vietii cotidiene.
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
Administrare bloc online
EmRys - Arta spirituala

Brain Wave Producer