Seminar intensiv de ayurveda si autocunoasterea fiintei umane

Organizator: Ananya Yoga & Masaj Cluj
Tip eveniment: seminar
Data: 15-02-2020 11:00
Durata: 4 ore
Locatie: Cluj-Napoca
Seminar intensiv de ayurveda si autocunoasterea fiintei umane
De ce organizam acest seminar?
Ca sa reusim sa ne autocunoastem si sa ne armonizam pe toate planurile-fizic,mental,emotional
In acest sens, se vor studia urmatoarele aspecte fundamentale:
1. Cele 3 Dosha-uri fundamentale- Kapha , Pitta si Vata
2. Aspectele subtile ale acestora, fizice, psiho-emotionale, etc
3. Constitutiile mixte egale si inegale, si caracteristicile lor
4. Metode de armonizare psihosomatica si spirituala a celor 3 Dosha-uri
Elemente practice:
5. Degustare de plante, rezonanta cu energia subtila a acestora in propria noastra fiinta
6. Meditatie cu stari armonioase, care recreeaza legatura cu Universul

Despre Ayurveda…
Din punct de vedere etimologic, ayurveda semnifica “stiinta vietii” in limba sanscrita (ayus-viata, veda-stiinta, cunoastere). Ayurveda este cel mai vechi sistem medical cunoscut de omenire, datand de peste 5000 de ani.. Ea a influentat si sistemele medicale din Egipt si Grecia Antica..La baza acestei stiinte atat de complexe, ce imbina armonios elementele teoretice si practice, sta cunoasterea principiilor generale sau fortelor subtile vitale primare, numite dosha-uri... Ele sunt in numar de 3, si anume: Kapha dosha ( combinatie intre elementele subtile Apa si Pamant), Pitta dosha ( Foc si Apa) si Vata dosha ( Aer si Eter). In functie de aceste combinatii principale, exista si tipuri mixte, egale sau neegale. Fiecare fiinta are in structura sa unica o combinatie intre aceste 3 dosha-uri, sau tipuri constitutionale fundamentale. In functie de aceste aspecte, exista foarte multe criterii dupa care o fiinta poate fi incadrata intr-un tip constitutional sau altul, acestea fiind de ordin fizic, dinamic si psihomental. Combinarea atat de variata a acestora ofera practicianului ayurvedic diagnosticarea unei persoane intr-un tip constitutional sau altul.
Exista anumite predispozitii, semne distinctive care indica cu exactitate daca o fiinta este predominat Kapha, de exemplu, sau Vata dosha. Combinarea armonioasa a acestor elemente conduce la faptul ca o persoana sa fie in armonie cu Universul si cu ea insasi, in acelasi timp.
Din acest punct de vedere, Ayurveda se inscrie in categoria metodelor terapeutice holistice, care sustin interconectarea intre sufletul, mintea si corpul unei fiinte. Scopul sau principal este dobandirea unei stari de sanatate fizica, psihica si mentala cat mai bune, vindecarea pe cale naturala a unor afectiuni, si confera o stare de spirit tonica, plina de viata a persoanelor care sunt adeptele acestei stiinte atat de complexe.
Ideea de baza a Ayurvedei este restabilirea echilibrului intre microcosmosul fiintei umane si Macrocosmos, “ calea regala” a stiintei de a fi in armonie cu Natura din care provin toate.
De asemenea, in Ayurveda se folsesc terapii naturale, blande, noninvazive, care au rolul de a pastra sau redobandi o stare globala armonioasa a unei fiinte.Se folosesc foarte multe plante cu efect binefacator, adecvate tipului constitutional al unei fiinte, si unei afectiuni de care aceasta sufera. In acelasi timp, ayurveda inglobeaza alte terapii complementare, ca meloterapia, cromoterapia, aromoterapia.,ce au rolul de a armoniza finta umana in mod global.
In concluzie, Ayurveda este o alternativa foarte valoroasa la medicina alopata, de multe ori , din combinarea armonioasa a acestora, rezultand o stare de sanatate si armonie globala a fiintelor umane, supuse in perioada actuala unui stres fizico-psihic foarte acccentuat, din motive atat de complexe.

Demersul ayurvedic incepe cu incadrarea tipologica a persoanei consiliate pe baza a trei chestionare personalizate , corespondente cu cele 3 tipologii ayurvedice fundamentale (Vata, Pitta si Kapha). In final, se acumuleaza un punctaj pe baza raspunsurilor oferite in afirmatiile din chestionarul ayurvedic, oferind posibilitatea consultantului ayurvedic de a incadra tipologic persoana in cauza.

Ulterior se discuta cu pacientul aceste raspunsuri, realizandu-se interpretarea si recomandarile specifice, toate avand rolul de autocunoastere si armonizare a fiintei in cauza. Aceste chestionare se pot repeta periodic la minim 4 luni distanta, putandu-se constata anumite modificari calitative, in sensul ameliorarii anumitor probleme pe care pacientul le-a prezentat initial.

La recomandari se pot enumera: plante cu rol armonizator, terapii posturale, aromoterapie, dieta corespunzatoare dosha-ei (tipologiei) predominante,alte terapii ( de purificare, masaj ayurvedic, etc), care sa reduca sau sa echilibreze, daca e cazul, excesul sau deficitul energetico-emotional al respectivului pacient.

Pentru cei interesati, se pot face ulterior si consultatii ayurvedice personalizate, cu pret redus (100 fata de 150 RON).

Costul de participare este 200 RON... Daca veniti insotiti de o persoana, pentru dumneavoastra si cealalta persoana se aplica o reducere (150 RON de persoana).
Confirmarea prezentei se va face doar prin plata unui avans de 150 RON in contul RO76BRDE360SV40456923600.

Va astept cu drag la seminar! Numarul minim de participanti este de 8.
IMPORTANT: PENTRU CONFIRMAREA PARTICIPARII, SUNATI IN PREALABIL LA NUMARUL DE MAI JOS!
MULTUMESC!

Vali Scarpet, lector, terapeut si consultant ayurveda, tel.0725 081061

#wellness #ayurveda #plants #ancientmedicine #loveyourself #massaje #masaj
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
EmRys - Arta spirituala