Sfarsitul Conflictului Interior si Exterior
Votati
Organizator: Catalin Manea
Tip eveniment: conferinta
Data: 17-01-2019 18:00
Durata: 2 ore
Locatie: Iasi
Sfarsitul Conflictului Interior si Exterior
Exista un “ceva” ciudat, interior, care pare ca are nevoie de conflict. Cumva, uneori, acel “ceva” îndeamna la a provoca sau chiar la a primi conflict. Pare ca se hraneste cu razvratire si ca adora lipsa de acceptare. Asadar, prin conflict, sinele egotic prospera si prinde autoritate în realitatea indivi-duala.

A trai fara conflict presupune transcenderea separarii. Doar când te vezi separat poti întretine conflictul. Însa, problema nu este conflictul, ci factorul care întretine conflictul. Conflictul nu este personal, dar odata cu raportarea identitatii la sinele care întretine conflictul, apare si personalizarea, care, în cele din urma, este o cale sigura catre durere si suferinta.

Identificarea si reactia sunt doua obstacole deosebit de tentante pentru calatorul spiritual. De aceea, pâna la transcenderea conflictului, este cu adevarat indicata întelegerea acestuia. Care este mecanismul conflictului? Cum functioneaza si pe ce se bazeaza. Pentru a merge dincolo de o bariera, este necesar ca aceasta bariera sa fie vazuta.

Iar în clipa în care conflictul este cu adevarat vazut, chiar si în cele mai ascunse detalii, dincolo de orice orgoliu sau eschiva, atunci începe evaporarea acestuia. Nu printr-o interventie exterioara, ci printr-o constientizare interioara.

O observare clara si nemijlocita a conflictului, prin întelegerea modului în care acesta apare si este întretinut, conduce la eliberarea de sub efectul conflictului. Caci eliberarea de conflict nu are loc la nivelul conflictului, întrucât reactia la conflict împuterniceste conflictul.

Asadar… cine ai fi tu, oare, fara toate reactiile? Fara toate dorintele si pretentiile? Fara asteptarile si atasamentele acumulate? Cine ai fi tu fara tine? Cât timp este implicat un eu care segmenteaza realitatea, atunci conflictul va persista în realitatea indivi-duala.

A sosit clipa pentru întoarcerea la Ceea Ce Nu Se Schimba. Unicul Sine. Nenascut, Inefabil, Permanent. Întoarcerea la Linistea Intrinseca. Odata cu cufundarea constienta în Infinit, conflictul se evapora de la Sine. Nu prin efort, ci prin permitere. Nu prin înfaptuire, ci prin Fiire.

Informatii organizatorice:
DATA SI ORA: Joi, 17 ianuarie 2019, în intervalul 18:00 – 20:00;
LOCATIA: Hotel Traian, sala Creanga, Piata Unirii, nr 1;
CONTRIBUTIE SUGERATA: 35 Lei.

Toate detaliile legate de inscriere si participare, le gasiti urmatorul link: http://catalin-manea.com/sfarsitul-conflictului-galati-brasov-iasi-cluj-timisoara/
Notificari evenimente

Doneaza pentru Evenimente Spirituale

Linkuri recomandate
EmRys - Arta spirituala

Bioromexpo