Sinele Expresiv: Corpul si Creativitatea ca mijloace

Votati
Organizator:
Tip eveniment: seminar
Data: 30-07-2019 17:00
Durata: 2 ore
Locatie: B-dul 21.Decembrie 1989 Nr.46
Sinele Expresiv: Corpul si Creativitatea ca mijloace
Sinele Expresiv: Corpul si Creativitatea ca mijloace de procesare constienta a emotiilor tale

Sinele este o sinergie dinamca de emotii, constucte mentale, senzatii corporale, imagintie, ganduri, miscare, perceptii cognitive sau somatice si creativitate. Este o entitate fluida care tinde inspre totalitate (wholeness) si expresie.
Avem o nevoie adanca sa ne cunoastem pe noi insine in devenirea nostra continua, sa fim vazuti de un altul si sa ne exprimam in feluri multiple care satisfac toate spectele Sinelui nostru.

Corpul (Sinele – Corporal) si Creativitatea sunt doua astfel de modalitati de incursiune in procesul nostru personal de autocunoastere si expansiune.

Fritz Perls, psyhoterapeut german si parintele Terapiei Gestalt spunea ca „Cea mai sanatosa forma de proiectie este arta”. Cand manufacturam o bucata de arta (un desen, colaj, dans, etc) ne proiectam Sinele pe un soi de canvas care are o functie de oglindire. Acest mediu ne da posibilitatea sa ne vedem pe noi insine reflectati. Cu alte cuvinte, momentul acesta devine un loc de intalnire profunda cu noi insine.
Sinele nu locuieste in corporalitatea noastra. Sinele este Corpul nostru.
Poti sa-ti procesezi emotiile (si conflictele emotionale) la modul real doar in momentul in care adresezi corpul care le gazduieste.

Va invit in spatiul calm si primitor de la Magic Natura la un atelier experential in care vom explora impreuna interconexiunea dintre Sinele-Corp, Creativitate si procesarea emotiilor.


Ce va va oferi timpul nostru impreuna?
- oportunitatea de a va conecta la corpul vostru printr-o serie de exercitii de terapie prin dans si miscare (DMT)
- o meditatie somatica in care vom descifra emotionalitatea la nivel corporal
- un segment de desen liber ca metoda de proiectare a senzatiilor si trairilor interne si, nu in ultimul rand,
- o experienta de venire impreuna in forma unui cerc uman (grup) pentru a ne impartasi unicitatea si forma noastra expresiva.

Nu este necesara experienta anterioara in miscare sau desen. Scopul acestor modalitati nu este unul estetic, ci terapeutic.
Va rog sa va confirmati participarea trimitand un email cu numele si numarul vostru de telefon la aniela.pojar@gmail.com Sau un sms la 074 7564085
Costul atelierului este de 45 lei / participant

Mai jos, cateva cuvinte despre mine Aniela Clitan si background-ul meu profesional:
Am o formare profesionala in consiliere psihologica si studii post-universitare in terapii expresive (terapii creative si prin dans-miscare). Mi-am completat studiile in Noua Zeelanda unde am locuit timp de 16 ani. Am 10 ani de experienta clinica in practica privata si in diferite sectoare ale sistemului de mental health din Noua Zeelanda.
Abordarea mea este una integrativa si holistica. Lucrez in practica privata atat in sedinte individuale cat si cu grupuri. In munca mea incorporeaz elemente de mindfulness, simbolistica, ritual, sacralitatea spatiului, corpul si imageria (sau proiectia prin metode creative) ca deschideri inspre Forta noastra Vitala, individuala sau colectiva.
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
EmRys - Arta spirituala
BMSE