Tabara de plante de la Cucuteni

Votati
Organizator: Cercul Plantelor de Leac
Tip eveniment: seminar
Data: 20-06-2019 14:30
Durata: 3 zile
Locatie: Cucuteni
Tabara de plante de la Cucuteni
Tabara de Sanziene
20-23 Iunie 2019, Editia a IV-a

„Cercul plantelor de leac” va invita la Tabara de plante de la Cucuteni

“Daca tu vrei sa comunici cu un copac, ar trebui ca un brat al tau sa se faca ramura cu frunze si o ramura a copacului sa se faca brat cu degete. Ar trebui sa mori putin ca om si sa invii ca planta, iar planta sa moara intrucatva si sa devina intr-o parte a ei om”, spunea Nichita Stanescu.

Un mod poetic de a ne imagina cum am putea face o legatura cu plantele din jurul nostru. Astazi, insa, variantele sunt multiple, cunoasterea multor popoare impartasita din om in om, faciliteaza posibilitatea de a te conecta cu plantele mult mai usor si mai simplu. Tot ce ai nevoie este sa-ti dai voie. Iar lumea plantelor nu va mai fi asa cum ai crezut-o tu doar privind la ea.

Tabara de Sanziene este o oportunitate pe care am creat-o pentru cei care sunt curiosi si vor sa se deschida spre a invata despre plante, despre ei insisi si despre cum sa comunice cu plantele. Suntem bucurosi sa dam mai departe cunostintele noastre pentru ca acestea sunt vremurile in care nu ne mai putem permitem sa fim nestiutor despre lumea in care traim.

Cat despre locatie, am ales zona Cucuteni Iasi, un loc plin de istorie straveche, curat – fiind o zona putin circulata si plina de plante medicinale.

Vei avea parte de o experienta incitanta, profunda si inedita de conectare si armonizare cu natura si elementalii, cu energiile Mamei Pamant. Te vom ajuta sa invata cum sa obtii echilibrul propriul corp prin aflarea blocajelor emotionale care provoaca bolile si cum pot plantele medicinale sa te ajute sa le inlaturi. Te vom invata cum sa culegi plantele medicinale, cum sa le prepari, la ce anume sa le folosesti, cum sa intri in conexiune cu spiritul lor. Vei invata cum sa practici calatoria samanica pe sunet de toba sau zuruitoare pentru a intra in lumea extraordinara a Plantelor Invatator.

Plantele sunt inteligente subtile, superioa¬re, care exista pe pamant inainte ca omul sa fi apa¬rut. Stramosii nostri erau constienti de puterea acestor inteligente minunate si conlu¬crau cu ele. Ei au folosit plantele pentru a aduce in viata lor hrana binecuvantata, vindecare, imbracaminte si, nu in ultimul rand, intelepciune si cunoastere. Erau constienti de faptul ca fiecare planta are un spirit si il respectau la fel ca pe orice zeitate: il invocau in cantece si descantece, ii daruiau ofrande de imblanzire si de multumire.
Aceste traditii ancestrale vorbesc despre legatura extraordinara pe care dacii si popoa¬rele din triburile tracice o aveau cu plantele si cu Spiritul acestora.

Diminetile vom invata exercitii de inviorare si energizare preluate din Qi Kung si Thaichi.

Ce vom face?
20 iunie – Zi introductiva
15.30 - 16.30 - Adunarea grupului. Cazare, distribuirea in camere, plati
Prezentarea grupului si introducere in armonia taberei (deschiderea cercului de putere). Est, Elementul Pamant. Conectarea la Spiritele plantelor elementului Pamant. Cum se culeg plantele. Pusanga, saculetul vindecator personal.
Ceremonia Focului - ceremonie de curatare.

21 iunie
Sud, Elementul Foc. Conectarea la Spiritele plantelor elementului Foc. Cum se folosesc plantele medicinale. Lucrul cu plantele medicinale direct in natura. Prepararea ceaiului fara a rupe planta. Prepararea uleiului terapeutic sau al vinului terapeutic. Despre Oracolul Plantelor Dacice si divinatia cu ajutorul plantelor. Cantecele plantelor.
Vest, Elementul Apa. Conectarea la Spiritele plantelor elementului Apa. Conectarea la energiile padurii si copacilor, copacul de putere, lucrul cu aceasta energie. Posturi corporale samanice de vindecare.
Nord, Elementul Aer. Conectarea la Spiritele plantelor elementului Aer. Realizarea unui obiect de putere cu ajutorul plantelor. Constelatii cu plantele/Natura.
Seara de Trance Dance.

22 iunie
Ceremonia Apei. Realizarea produselor terapeutice de vindecare si frumusete dupa retete stravechi folosind ingrediente 100% naturale, uleiuri, rasini si plante culese direct de participanti. Sunteti bineveniti sa va aduceti contributia cu invataturile pe care le-ati primit de la bunii si strabunele voastre.
Ca recipiente pentru creme vom folosi vasele de lut care fac parte din materialele taberei.

23 iunie
Vizionare film despre conexiunea oamenilor cu plantele si Natura. Discutii pe marginea filmului. Feedback. Inchiderea taberei. (In functie de vreme programul se poate schimba intr-o excursie la muzeul Cucuteni).
15.30: Plecarea.

Pe parcursul taberei va fi deschis Targusorul de Sanziene de unde va veti putea achizitiona creme si sapunuri terapeutice, saculeti pentru pusanga, zuruitori, cristale, sacose din panza de bumbac decorate cu motive florale pentru cules plantele medicinale, ceramica Cucuteni a artistei Ionela Sandrina Mihuleac. Daca sunteti participanti la tabara si va ocupati cu crearea de obiecte de artizanat pe tema taberei, sunteti bineveniti sa le expuneti la targusor. Va rugam doar sa ne contactati inainte de tabara pentru detalii.
Programul taberei este orientativ si se poate schimba in functie de nevoile grupului sau de capriciile vremii.

Programul este sustinut de Muna Naredi, coautoare a Oracolului Plantelor Dacice, practicant saman si facilitator de Trance Dance.
Ce este necesar sa aduci cu tine: haine comode si adaptate zonei si anotimpului, incaltari potrivite pentru iesirile in natura, sandale/papuci, pelerine de ploaie, lanterne, izopren, paturica pentru lucrul in natura, carnet de notite, pix/creion, culori, o camasa sau un tricou alb, toba, zuruitori, bete de ploaie sau alte obiecte de putere.

Numar de locuri limitat la 14.

Cazarea va avea loc la Centrul de Creatie al artistei Ionela-Sandrina Mihuleac din Cucuteni, Iasi.

Transportul se poate face pana in Tg. Frumos-Iasi anuntand ora la care ajungeti pentru a fi preluati de o masina in cazul in care veniti cu autobuzul sau trenul.

Contributie participare tabara: 660 Ron/persoana.
Pentru cei care platesc integral pana la data de 05.05.2019 se va aplica o reducere de 60 Ron/persoana.

Cazarea si masa (vegetariana): 120 lei/zi. Avansul este de 300 Ron pana la data de 05.06.2019. Data limita a inscrierilor este 10.06.2019.

Contributia nu include transportul!
Inscrierea se valideaza in urma confirmarii platii prin e-mail.

Pentru, detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati pe: manulu18@gmail.com sau la tel.: 0723 682 634.

Mai multe informatii despre plante le puteti gasi pe pagina noastra de facebook:
https://www.facebook.com/Cercul-Plantelor-de-Leac-689884207838230/?ref=bookmarks

si pe site-ul nostru:
www.bunaviata.ro
Notificari evenimente

Linkuri recomandate
EmRys - Arta spirituala
BMSE