Workshop Constelatii Familiale Ploiesti 19 Mai 2019
Votati
Organizator: Cabinet de Psihologie si
Tip eveniment: seminar
Data: 19-05-2019 09:00
Durata: 4 ore
Locatie: Ploiesti
Workshop Constelatii Familiale Ploiesti 19 Mai 2019
Te invit la Workshop-ul de Constelatii Familiale, Duminica 19 Mai 2019 incepand cu ora 10.00

Despre Constelatiile Familiale

Constelatiile Familiale reprezinta o metoda terapeutica care ne ajuta sa recunoastem incurcaturile (dificultatile de relationare, situatiile problematice sau blocajele) atat in familia de origine, cat si in familia sau in viata noastra actuala.
Interventiile sunt orientate spre solutie si pot sa aduca (in masura in care clientul este pregatit) intelegere, constientizare si claritate, urmate de o relaxare profunda care permite iubirii sa curga din nou intre membrii sistemului familal.
Procesul Constelatiilor este perceput uneori ca un fel de trezire la realitate, alteori ca un gen de iubire mai inalta, mai spirituala, cu mai multa acceptare si smerenie in fata vietii sau ca o eliberare, insotita chiar de senzatii fizice si un sentiment de bucurie si intelegere. Clientul simte ca face parte dintr-o familie completa, cu iubire .

Metoda Constelatiilor Familale a fost dezvoltata de terapeutul german Bert Hellinger. In aceasta abordare individul este vazut ca parte a unui intreg mai mare - un sistem familial - mai degraba decat ca o entitate separata.
Comportamentul sau individual, sentimentele si atitudinile trebuie sa fie intelese in contextul acestui grup mai mare. La fel ca in orice alt sistem, exista un set legi nescrise care ghideaza (sau ar fi bine sa ghideze) comportamentele si relatiile din cadrul familiei pe care noi, in calitate de membri ai familiei, in general nu le cunoastem sau nu le respectam.
Sunt legi naturale ale intregului sistem mai mare care s-au pierdut de-a lungul timpului pe masura ce societatea (mai ales cea occidentala) a evoluat catre individualism. Ele au fost numite de Bert Hellinger „legile iubirii”, iar incalcarea (evident inconstienta) de catre unul sau mai multi membri ai sistemului a acestora duce la aparitia incurcaturilor a blocajelor a bolii si a suferintei. Ele se pot manifesta in moduri foarte variate – de la repetitii de comportamente sau tipare de gandire distructive pana la accidente, boli sau moarte prematura a unui membru al familiei.

In metoda Constelatiilor Familiale se lucreaza de regula cu un grup de persoane care pot fi alese sa reprezinte diferiti membri ai familiei, emotii sau concepte abstracte (cum ar fi viata, moartea, razboiul, banii, iubirea, boala, etc.). Metoda poate fi utilizata, de asemenea, in sesiuni individuale in care clientul foloseste diferite materiale sau simboluri pentru a reprezenta pozitiile membrilor familiei.

Pentru a putea fi aduse la lumina aceste dinamici ascunse ale sistemului clientului i se propune sa creeze o reprezentare spatiala a familiei sau a unei situatii semnificative, utilizand persoane din grup . Participantii, reprezentand membrii familiei acelei persoane, sunt pozitionati in relatie unii cu ceilalti in functie de ceea ce clientul simte in acel moment. In acest fel, cream un model viu al familiei de origine (sau actuale). Ceea ce se poate observa in Constelatii este ca sentimentele si gandurile reprezentantilor sunt foarte asemanatoare cu cele ale membrilor familiei. Acest fapt se explica prin existenta campului morfogenetic, un camp energetic care ghideaza miscarile reprezentantilor si le permite sa aiba acces la toate informatiile esentiale ale campului sistemic.

Terapeutul faciliteaza apoi restabilirea ordinii in sistem, in masura in care clientul este pregatit sa lase responsabilitatile cu cei carora le apartin si sa ramana doar cu ceea ce-i apartine cu adevarat, cu viata sa asa cum a fost, cu destinul sau asa cum este si cu propria responsabilitate.

In masura in care reuseste sa recunoasca si sa ofere un loc pentru trecut primeste un loc in prezent, se elibereaza de incurcatura cu alte destine din sistem si isi ocupa, din punct de vedere al profunzimii psihologice, locul just in sistem, locul unde dinamica perturbatoare nu se mai manifesta. Aceasta eliberare este resimtita in mod spontan de client si de intregul grup de participanti. In acelasi mod se simte si cand acest lucru inca nu este posibil.

Esenta constelatiilor este acceptarea a cea ce este si a propriului loc in familie. Acest lucru duce la autonomie, la diferentierea sanatoasa de familia de origine, la libertatea care permite intampinarea propriului destin, la evolutie, la sanatate, la iubire, la succes.
Daca ceva din tine rezoneaza cu aceste informatii te invit sa participi la workshop-ul de Constelatii Familiale in data de 19 Mai 2019, incepand cu ora 10.00 pana la ora 14.00 cu pauze de confort.

Facilitator Psihoterapeut Carmen Bontas
Centrul de Psihologie si Psihoterapie Ploiesti
Str. Vaslui nr 29 - zona Republicii din str. Traian
Costul este de 150 lei / persoana
Locuri disponibile pentru 10 persoane
Rezerva un loc la telefon 0722368006

https://www.facebook.com/events/2008946495894424/?ti=cl

www.carmenbontas.ro
Notificari evenimente

Doneaza pentru Evenimente Spirituale

Linkuri recomandate
EmRys - Arta spirituala

Bioromexpo